Eerste Graad

Eerste Graad Reiki is de essentie van Reiki. Het is de vorm van het geven van lichamelijke behandelingen met de handen op het lichaam van een persoon. Een Eerste graad Reiki cursus wordt gegeven door een Reiki Masters die zijn/haar eigen opleiding heeft gedaan en die veel ervaring heeft opgedaan met behandelingen, zodat de snellere frequenties van de Reiki energie zich in hun lichaam geankerd heeft. Door hun praktijk hebben zij veel geleerd van de Reiki energie.

Zoals bij alle Reiki graden is het aanleren van Reiki voor de nieuwe student anders dan het aanleren van andere vormen van genezing. Het is geen mentaal proces, zoals bij veel holistische studies. Andere vormen van genezing gebruiken of manipuleren vaak de energie (De behandelaar masseert, beweegt, strijkt energie op of in het energieveld van het lichaam.) Reiki IS de energie. De getrainde behandelaar geeft een Reiki behandeling door alleen zijn/haar handen op eerder aangeleerde handposities op het lichaam te leggen, terwijl de ontvanger de energie opneemt. De batterij van de ontvanger laadt als het ware weer op. Door die “opgeladen batterij” treedt  persoonlijke genezing op voor de ontvanger. Daar is niets meer voor nodig  dan de energie toelaten! Wat er nodig is voor de ontvanger zal gebeuren. De ontvanger hoeft niet  in de behandeling te geloven. “Het” werkt altijd!

 

De “energie-antenne” is meteen opgezet!

Wanneer een baby geboren wordt, staat hun “energie-antenne” recht en rechtop. De energie van een pasgeborene is zuiver en sterk (tenzij ze zijn geboren met lichamelijke problemen, natuurlijk). Tot ongeveer de leeftijd van 5 of 6 blijft de energie van een kind sterk en helder. Als je een jonge kinderen hebt, vraag ze dan eens om haar handen je pijnlijke plekken te leggen. Je hoofdpijn zal verlichten en pijn verdwijnt gewoon. Verdriet verandert in liefhebben. Als ouders kunnen we jonge kinderen er eenvoudige aan herinneren dat ze genezers zijn. We kunnen ze aanmoedigen zich dat te herinneren door hen te ondersteuning hun handen voor genezing te gebruiken.

Wanneer het denken van een kind onafhankelijker wordt en ze conclusies gaan trekken uit hun levenservaringen (niet noodzakelijkerwijs gebaseerd op waarheid, maar hun persoonlijke beleving van de Waarheid), begint de antenne een beetje te ‘zakken’. Er is dan minder energie voor het lichaam beschikbaar. Net zoals wanneer je wegrijdt van een radiozender je de radio-knop moet aanpassen voor een betere radio-ontvangst, moeten we onze energie-antenne bijstellen om de frequenties weer sterk en duidelijk te voelen. Na lange tijd en veel conclusies voelt het lichaam dat zakken van de antenne!

Voor veel mensen gebeurt het bijstellen van de “energie-antenne” van nature door persoonlijke keuzes, zoals tijdens meditatie, wandelingen in de natuur, de liefde, of door een krachtige spirituele ervaring. Meestal lopen mensen onbewust van hun eigen energie behoeften door het leven, of negeren ze de tekenen van uitputting door hun levensstijl of persoonlijke gewoonten.

Dat is het moment, waarop het lichaam/geest behoeftig wordt, en we op zoek gaan naar manieren om de energie die eens zo duidelijk werd ervaren, weer aan te vullen. Dat is ook de vaak de tijd dat er iemand je, soms via een “toevallige” ontmoeting, wijst in de richting van een Reiki behandeling of zelfs een Eerste graad Reiki cursus.

 

De Reiki inwijding,

We zijn spirituele wezens, zielen in een fysiek lichaam die een fysieke ervaring op Aarde hebben. Een inwijding is een spirituele ervaring, via een bewust ritueel, die de persoon die wordt geïnitieerd geleidelijk leidt  naar het veranderen van het bewustzijn van de plek waar ze zijn naar de plek waar ze willen zijn.

De Reiki inwijding is een kort ritueel tussen de Bron, (God of hoe je ervoor kiezen om de Schepper van alles noemen) de Reiki master en de nieuwe ingewijde, waarin de intentie van de betrokkenen duidelijk is. De symbolen die worden gebruikt in de inwijdingsceremonie zorgen ervoor de intentie  in actie te zetten . Tijdens en na de inwijding, verandert de fysieke lichaamsfrequentie en neemt toe. Door te oefenen met het leggen van de handen op zichzelf, familieleden, huisdieren, planten of andere mensen,wordt de ingewijdde geleidelijk bewuster van de verplaatsing van energie in zichzelf ..  Het leven gebeurt gewoon zachter en met een Genade die plotseling wordt opgemerkt. Bewuste veranderingen die ze doormaken, soms zacht en soms dramatisch, laten het Zelf veel duidelijker door de persoonlijkheid heen schitteren.

De ervaring met en oefenen van Reiki geeft dan aanleiding tot een nieuw bewustzijn van de eigen behoeften. Leren over de eigen psychologie leidt dan tot een persoonlijke genezing en een gelukkiger en tevredener mens.

“Het is niet mijn bedoeling om mezelf opnieuw te maken, maar om het allerbeste te maken van wat God reeds heeft gemaakt”
Robert Browning

Mijn ervaring is dat het volgende gebeurt wanneer mensen Reiki leren en in hun dagelijks leven oefenen; de nieuwe student wordt door Reiki ondersteund om “het absoluut beste te maken van wat God reeds heeft gemaakt”. Wat er al in het Zelf zit is onder prachtige Begeleiding in staat om naar voren te komen en uitgedrukt worden! De sleutel is bewust te worden van die richtlijnen. Reiki ondersteunt het proces.

De kosten van een Eerste graad Reiki cursus is € 150,00. Dit bedrag is een meer dan vijftig jaar oude onveranderde oorspronkelijke traditie van het Usui Systeem van Natuurlijk Genezen, ongeacht wat de inflatie of de waarde van Euro in de wereld ook is. Dit bedrag weerspiegelt niet noodzakelijk de waarde van Reiki in geld. De waarde van Reiki in iemands leven kan niet nauwkeurig worden uitgedrukt, en zeker niet door geld, maar de nieuwe Reiki student realiseert zich dat nog niet. De waarde van Reiki is veel meer! Het betaalde bedrag is symbolisch en weerspiegelt voor de student enkel de inzet, de ernst van het voornemen te oefenen en het geleerde in praktijk te brengen.

Een Eerste graad Reiki cursus wordt gegeven in een reeks van 4 opeenvolgende sessies van twee tot drie uur, waarin de inwijdingen worden gegeven, de geschiedenis van Reiki en de Reiki Principes worden besproken. De vorm, de ongeveer twaalf tot achttien handposities, worden aangeleerd en geoefend met en op medestudenten. Het doen van een een Reiki cursus geeft de ingewijde de energie, de gereedschappen, de handposities en het vertrouwen om te oefenen op zichzelf en anderen. Het leven stroomt met de stroom van Reiki in handen en hart!

Tweede Graad

Verspreiding van ‘Boodschappen van onze Vrienden’

Het is toegestaan deze boodschappen te gebruiken in blogs en op andere webpagina's, zolang er een bronvermelding en een link naar deze website wordt opgenomen. De boodschappen zijn te belangrijk om niet verspreid te worden.