Donkere Tunnels of het Licht van de Waarheid?

Zaterdag 3 november 2012, 12:30, San José, Costa Rica

Geliefde  Vrienden,

Ik sta open en ben ontvankelijk voor jullie Boodschap voor vandaag. Vertel ons alsjeblieft over genezing. Fysieke, mentale en emotionele genezing, zodat wij Mensen geleid worden naar het hoogste doel in ons Leven. Hoe kan een ieder van ons onze wonden genezen zodat we helder het Licht in ons Leven kunnen accepteren?

 

Zeer Geliefden,

Het is niet de acceptatie van Licht dat het belangrijkste is in de persoonlijke genezing van wonden uit het verleden van de Mens. Het Licht is altijd aanwezig, of je het wilt accepteren of niet. Zonder Licht zou er geen Leven voor jullie zijn om zelfs maar de vraag te stellen waarover je nadenkt. De acceptatie van Licht is niet je vraag. Echter, bereid te zijn te kijken naar de oorzaak van je twijfel, je angst en innerlijke strijd zou een meer toepasselijke persoonlijke confrontatie zijn.

Waarom leiden jullie, Lieve Mensen, jullie gedachten in donkere tunnels en denken dat dat een soort persoonlijk vermaak is? Waarom verschuil je je voor je angst, terwijl het Licht laten schijnen op je pijn de oorzaak zou ophelderen en de pijn direct zou oplossen? De Waarheid verbergt zich niet in donkere tunnels, maar glijdt altijd op de zachte trilling van Goddelijk Licht. De Waarheid bevrijd je om Lief te hebben. Liefde ontdekt en geneest de momenten van pijn waaraan je je al te lang vasthoudt, denkend dat ze te waardevol zijn om ontdekt te worden, zelfs voor Jezelf. Zie je niet beter in het Licht dan in schaduwrijke tunnels? Kom naar buiten en durf de Waarheid in je te ontdekken. Er is geen noodzaak voor angst. Je pijn wordt veroorzaakt door je weigering de Waarheid te zien en te kennen: JIJ bent het Goddelijke Licht waarvoor je je verbergt!

Hoe kunnen wij uit die schaduwrijke tunnel van angst komen zodat wij kunnen zien en onze Waarheid kennen?

Wanneer je op het Licht van de Waarheid glijdt, zul je begrijpen dat je een keuze hebt – bang zijn, of niet bang zijn; lijden of niet te lijden. De Waarheid ontdekt dat de persoonlijkheid van de Mens zijn behoefte aan lijden moet loslaten. Jouw verhaal is eenvoudig jouw verhaal. Je kunt ervoor kiezen dat verhaal van lijden te herhalen of niet. Je kunt jezelf hetzelfde verhaal blijven vertellen en steeds dieper in de die donkere tunnel afglijden, of je kunt je verhaal van Vreugde herinneren en dat net zo vaak te vertellen en jezelf daarmee omkeren om zacht uit de duisternis in het Licht van de Waarheid te glijden. Je Ziel zal jubelen over die nieuwe keuze die je persoonlijkheid maakt en door die keuze jou het doel van je Leven laat ontdekken – te herontdekken en leven in Vreugde.

Wanneer een Menselijke persoonlijkheid die Waarheid volledig belichaamt, zal er geen lijden meer zijn, tenzij je beslist je nog eens te herinneren aan hoe het voelde om jezelf in de duisternis te verschuilen. Je zult onmiddellijk terug willen naar het Licht en jezelf dit moment van vergeetachtigheid willen vergeven!

In deze tijd, in de nasleep van de verwoesting door orkaan Sandy aan de oostkust van de Verenigde Staten, zien we beelden van zo vele mensen die lijden. Zo veel verlies en zo veel pijn werd door wat wij een ‘natuurramp’ noemen, veroorzaakt. Is het niet een beetje ruw te stellen dat we een keuze hebben om te lijden of niet? Vaak hebben jullie gesproken over realiteit en illusie. Is het een illusie dat er miljoenen mensen lijden? Hoe kunnen wij zulk diep mededogen blijven voelen en tegelijk zeggen dat het hun keuze is om te lijden?

Terwijl het voor jouw ogen echt lijkt dat de orkaan materiële schade heeft aangericht en ook een aantal slachtoffers heeft geëist, laat het ook de veerkrachtigheid en vastberadenheid van de Menselijk Geest zien als je er voor kiest dat te zien. We brengen je nog een keer deze herinnering; je hebt de keuze alleen maar verwoesting te zien, of je kunt besluiten te zoeken naar de vele manieren waar op het Licht van Waarheid getoond wordt in diezelfde mensen die geen materiële bezittingen meer over hebben. Zij verheugen zich dat ze hun Leven en hun geliefden nog hebben.

Wat echt belangrijk is voor de meesten die hun materiële bezittingen kwijt zijn, is een nieuwe focus geworden; heldendaden van Menselijke moed komen in het Licht van de Waarheid. Zorg en Liefde voor een vreemde die evenveel ‘verlies’ heeft geleden wordt een manier voor iemand om zijn gevoel van persoonlijke waardigheid en hun liefde voor het Leven te herontdekken. Wat op een ‘natuurramp’ lijkt, is in veel gevallen het belangrijkste keerpunt uit hun tunnel vol angst en duisternis en naar het Licht geworden. Oordeel niet enkel op wat je ziet, wat je gelooft of wat je je kunt herinneren. Er zijn verborgen wonderen in alle voorvallen in jullie realiteit. Op die manier kan wat jullie realiteit genoemd wordt, ook een illusie genoemd worden. Wat waar is kan voor jouw ogen nog verborgen zijn wanneer je kijkt en enkel schaduw ziet.

Geliefden, wij willen jullie eraan herinneren dat jullie menselijke geschiedenis vol schaduw en angst altijd een ander gezichtspunt heeft waar je naar Licht en Liefde kunt kijken en het kunt vinden. Je persoonlijkheidskeuze kan je naar het duister of naar het Licht leiden. Je bewuste gedachten zijn jouw dienaar. Kies wat er door de openingen van de bewustzijn binnenkomt en sta niet toe dat je keuze je de donkere tunnels van angst binnen leidt. Wanneer je gelooft dat je momenten van pijn moet lijden en je wonden koesteren, maak dat dan voorbijgaande momenten terwijl je jezelf er aan herinnert; je hoeft daar niet langer te door te brengen dan de duur waarvoor je kiest.

In de Aanwezigheid van Licht, zul JIJ ontdekt worden.

In de Aanwezigheid van Liefde, zul JIJ worden vergeven.

In de Aanwezigheid van Waarheid, zul JIJ je Goddelijke Zelf zien en kennen.

Kies Licht en Liefde en Waarheid en je wonden zullen onmiddellijk genezen. Jij wordt intens geliefd en wordt meer gewaardeerd dan je weet. Kies Licht! En dat doe je!

2:05

Did you like this? Share it:
Verspreiding van ‘Boodschappen van onze Vrienden’
Het is toegestaan deze boodschappen te gebruiken in blogs en op andere webpagina's, zolang er een bronvermelding en een link naar deze website wordt opgenomen. De boodschappen zijn te belangrijk om niet verspreid te worden.